joukkovoima.jpg

Tervetuloa Keskustanaisten kotisivuille

Suomen Keskustanaiset hakee korkeakouluharjoittelijaa syksylle 2014

21.8.2014
Harjoittelun kesto on kolme kuukautta ja se on täysipäiväinen. Toivomme, että harjoittelijalla on mahdollisuus harjoittelutukeen, jolloin harjoittelusta maksettava korvaus muodostuu korkeakoulun maksamasta harjoittelutuesta (2kk) ja sen lisäksi maksettavasta erikseen sovittavasta työnantajan osuudesta. (n. 1100 euroa/1 kk). Otamme kuitenkin huomioon myös hakemukset ilman harjoittelutukea.

Keskustan naisehdokkaat: Kohti tasa-arvoista Eurooppaa

11.5.2014
Keskustan naisehdokkaat toivovat ihmisten äänestävän vilkkaasti tulevissa vaaleissa. Viisi vuotta sitten äänestysprosentti oli alhainen vain 40,3. Äänestäminen on erittäin tärkeää, sillä Euroopan parlamentti päättää monista ihmisten arkipäivää koskettavista asioista. Euroopan kehitys tarvitsee naisnäkökulmaa kaikille politiikan osa-alueille niin talous-, ulko-, energia- kuin työllisyyspolitiikkaan. Tällä kaudella naisparlamentaarikkoja on ollut vain 35 prosenttia kaikista europarlamentaarikoista.

Elsi Katainen: Perhepolitiikkaan tarvitaan suunnanmuutos

26.6.2014 10:56:51
Kokoomus ja SDP pesevät hallituksessa kasvojaan ja käsiään. Sen ei pidä antaa hämätä.
 
Sinipunapuolueet ovat maksattaneet epäonnistumisensa työllisyys- ja talouspolitiikassa tavallisilla suomalaisilla. Leikkaukset ja veronkorotukset ovat kerta toisensa jälkeen kohdistuneet epäoikeudenmukaisesti vain pienituloisiin, perheellisiin ja työssäkäyviin.
 
Stubbin hallitus yrittää nyt muuttaa mustaa valkoiseksi. Juhannuksen alla pidetyissä hallitusneuvotteluissa sovittu verotuksen lapsivähennys on tästä osoitus.
 
Kataisen hallitus ensin jäädytti ja sitten leikkasi lapsilisiä. Kotihoidontukea leikataan tavalla, joka lisää työttömyyttä ja kuntien kustannuksia ja vie perheiltä aidon valinnanmahdollisuuden. Tasaverojen, esimerkiksi arvonlisä- ja energiaverojen korotukset, ovat vaikeuttaneet monen kodin arkea.
 
Perheiden tarvitsemista palveluista, esimerkiksi päivähoidosta ja peruskoulusta on Kokoomuksen ja SDP:n johdolla leikattu miljardeja euroja. Osa kunnista on joutunut niin tiukoille, että ne ovat joutuneet lomauttamaan jopa lastensuojelusta.
 
Nämä päätökset ovat ja pysyvät hallituksen vaihtumisesta huolimatta.
 
Perheiltä leikkaaminen on tuhoisaa politiikkaa. Eriarvoistuminen ja syrjäytyminen lisääntyvät vääjäämättä. Työttömyyden paheneminen kärjistää ongelmia. Perhepolitiikassa tarvitaan suunnanmuutos. Se voi toteutua vain tulevien eduskuntavaalien ja kokonaan uuden hallituksen kautta.
 
Perheiltä ei voida enää leikata. Päinvastoin, Suomen selviytymisenkin näkökulmasta on tehtävä kaikki mahdollinen lasten, nuorten ja perheiden tukemiseksi. Kyse on sote- ja eläkeuudistusten veroisesta asiasta.
 
Suomessa työvoiman määrä on pienentynyt vain tämän vuoden aikana 14 000 ihmisellä.  Työmarkkinoilta eläköityy enemmän kuin tilalle tulee nuoria vielä 30 vuoden ajan. Talouden ongelmat jatkuvat, ellemme saa työn määrää kasvatettua. Siinä olisi jo syitä pyrkiä suurempaan syntyvyyteen.
 
Noin seitsemän nuorta eläköityy joka päivä.  Oppivelvollisuusiän pidentäminen ei auta, jos elämän perusta ei ole kunnossa. Ongelmiin on puututtava varhemmin. Kyse on ennaltaehkäisystä. Yksi ratkaisu on Keskustan esittämä perheiden kunnallinen kotiapu.
 
Dosentti Matti Rimpelä totesi taannoin: ”Kun sillalta tippuu lapsia jokeen, kaikki eivät voi rynnätä heitä pelastamaan; on myös kiirehdittävä rakentamaan sillalle kaiteita!”. Rimpelä osuu asian ytimeen.
 
Elsi Katainen
Suomen Keskustanaisten puheenjohtaja, kansanedustaja
 

Pauliina Maukonen-Kärkkäinen: Lapsiystävällisyys kunnassa on arvovalinta

18.3.2014 15:44:22

Maukonen_Kärkkäinen syksy 2012.jpgJos hallitus saa tahtonsa läpi, lapsilisät jäädytetään kolmeksi vuodeksi nykyiselleen. Seuraava korotus olisi mahdollinen vasta aikaisintaan 2016. Perheiden ruokalaskut  kasvavat entisestään, kun arvonlisäverotusta kiristetään. Monen nuoren lapsiperheen suosima edullinen vuokra-asuntotuotanto on täysin jäissä asuntoministeri Krista Kiurun (sdp) lupauksista huolimatta. Puhumattakaan siitä, että sosiaalidemokraatit lupasivat viime kuntavaaleissa kaikille ilmaisen lasten päivähoidon, joka osoittautui puhtaaksi vaalikikaksi.

Kuinka ahtaalle lapsiperheet on tarkoitus ajaa? Saatikka yksinhuoltajien perheet, joita säästöt koskevat tuplaten ja kun kotiapuakaan ei ole enää monessakaan kunnassa saatavilla?

Hallituksen perhevastaiset päätökset näkyvät suoraan niin perheiden arjessa kuin myös kuntien taloudessa. Suurin vaikutus niillä on kuitenkin lasten ja nuorten tulevaisuuteen. Kuntapolitiikkaan kaivataankin kipeästi perhepoliittista kokonaisnäkemystä.

Lapsirikkaimpien kuntien kuten oman kotikuntani Muuramen päätöksenteon välineeksi sopisi hyvin lapsi- ja perhevaikutusten arviointi samaan tapaan kuin sukupuolivaikutuksia tai yrittäjyysvaikutuksia arvioidaan. Arvioinnin tarkoituksena olisi miettiä jo ennalta, millaisia vaikutuksia eri päätöksillä olisi nimenomaan erilaisiin lapsiperheisiin.

Esimerkiksi kumpi on perheystävällisempää: pieni lähikirjasto vai keskuskirjasto yhden tai kahden bussimatkan  päässä tai useita pienempiä ryhmäperhepäivähoitopaikkoja vai yksi iso ja kallis keskuspäiväkoti?

Asiat ja päätöksenteko ovat juuri niin yksinkertaisia, kuin niiden halutaan olevan. Kyse ei ole vaikeasti ymmärrettävästä rakettitieteestä, vaan lapsiystävällisistä arvoista ja ennen kaikkea perhepoliittisesta tahdosta.

Kunnallisvaalit ovat arvovaalit: Perheiden puolesta keskusta.

Elsi Katainen: Turun tunnelmassa kohti vaaleja!

16.6.2014 Turun puoluekokous on nyt takanapäin, ja on aika siirtää katse ja yhtenäinen voimamme kohti ensi kevään eduskuntavaaleja. Turun tunnelma oli vertaansa vailla – se kantaa meitä pitkälle!

Keski-Suomen Keskustanaiset: Kahdeksan prosentin leikkaus valtion keskushallinnon budjettiin lapsilisien sijaan!

23.4.2014 Hallitus ahdistaa säästöillään jo muutenkin tiukoilla olevien lapsiperheiden asemaa. Lapsilta otetut säästöt ovat jo näkyneet pitkään neuvolapalvelujen vähentymisenä, koulujen määrärahojen niukkuutena sekä liikunta- ja leikkipaikkojen alasajoina. Kotirintamalla huono talous on varmasti koskettanut monia ja monia perheitä. Kun perheiden toimeentulo on usein tarkkaan laskettua, pienetkin muutokset joihin ei ole osattu varautua kuten työttömyys tai lapsilisien leikkaukset, koskevat ja kipeästi.

Avain-lehti

 
Avain_2_2014_kansi.jpg
 

Avain-lehti, erilainen naistenlehti
Tutustu, ihastu ja tilaa!
Osallistu

NFbanner.png
Kerttu.jpg

Nytkis.jpg

Keskustanaiset verkossa