Ylä-Savon Keskustanaisten kesäterveisiä


Ylä-Savon Keskustanaiset ottavat ilolla vastaan Keskustan uudistuneen ilmeen ja logoineen. Päivitetty logo on sopiva sekoitus perinteistä Keskustaa ja nykyaikaa. Keskustan uusi video on katsottava Keskustan nettisivuilta ja Facebookissa. Keskustanaiset kehottavat jäsenistöään käymään tykkäämässä Keskustan Facebook- sivuilla ja osallistumaan aktiivisesti keskusteluun myös sosiaalisessa mediassa.

Keskustan puoluekokous siirtyy syyskuun alkuun. Toivottavasti syksyn puoluekokoukseen löytyy useampi ehdokas, koska kahtiajakoon ei ole nykytilanteessa varaa. Kulmunin ratkaisu luopua ministerin salkusta oli kunniakas.
Ylä-Savon Keskustanaiset muistuttaa, ettei ole vara hukata Katri Kulmunia. Hän on nuori lahjakkuus, jolla on vuosia aikaa.

Matti Vanhanen on nappivalinta valtiovarainministeriksi. Hänellä on kokemusta, näkemystä ja rauhallisuutta.

Ylä-Savon Keskustanaiset on huolissaan kuntien taloudellisesta tilanteesta. Monen kunnan kannalta soteratkaisu on vielä aivan liian kaukana. Ikärakenne ja huoltosuhde koettelevat kuntia kovalla kädellä Ylä-Savon alueella. Kasvavat sotemenot ovat valtakunnallinen ongelma, johon kuntatasolla on vaikea löytää ratkaisua. Kaikki syyttelevät seuraavaa: kunta kuntayhtymää ja kuntayhtymä sairaanhoitopiiriä.
Tilanne on kestämätön. Moni kunta joutuu sopeuttamaan palveluverkkoja soteratkaisua odotellessa – ollaan puun ja kuoren välissä.

Ylä-Savon Keskustanaiset on pahoillaan asenteista, joita Suomen ministerit ovat joutuneet kohtaamaan. Ministereitä on kutsuttu muun muassa ”huulipunahallitukseksi”. MTV:n ulkomaan toimittajan kommentti ”harjoittelijoista” oli yksi jäävuoren huippu.

Ylä-Savon Keskustanaiset toivottaa kaikille kivaa kesää ja kehottaa suosimaan paikallisia yrittäjiä ja lähimatkailua.

Ylä-Savon Keskustanaiset
Marjatta Ryhänen
Tilaisuuden puhuja, Pohjois-Savon Keskustan varapuheenjohtaja Mira Kokkonen

 

20160319_145504.jpg

Joukko iloisia naisia ja miehiä Spa Hotel Runnilla maaliskuussa 2016 Aate ja arvot-seminaarissa.

 

Soteuudistus on mahdollisuus

 

Sote- ja maakuntauudistus on Keskustanaisten Ylä-Savon piirin mukaan mahdollisuus. Uudistuksen jälkeen kunnat vastaavat kuntalaisten hyvinvoinnin ja terveyden edistämisestä. Näin toteavat Ylä-Savon Keskustanaiset syyskokouksen kannanotossaan.

Kuntien vastuulle jää paljon tehtäviä kuten opetus- ja kulttuuripalvelut, jossa esi- ja perusopetuksen lisäksi kuntien tulee tukea alueellista toisen asteen koulutusta. Toisena tärkeänä kuntien tehtävänä on huolehtia teknisistä palveluista ja elinkeinoelämän edistämisestä.

Piiri haluaa kiinnittää huomiota myös lähi- ja luomuruoan merkitykseen terveydelle ja aluetaloudelle. Lähiruoka ja sen kasvava kysyntä antavat työtä ja toimeentuloa, lisäävät alkutuotannon elinvoimaisuutta uusien markkinamahdollisuuksien vuoksi ja antavat lisäarvoa ammattikeittiöiden valikoimiin.

Keskustanaisten Ylä-Savon piirin syyskokouksessa valittiin puheenjohtajaksi jatkamaan Marjatta Ryhänen Iisalmesta ja varapuheenjohtajaksi Helena Kainulainen Sonkajärveltä. Johtokunnan jäsenet ovat Riitta Pekkarinen, Irja Jokitalo, Elli Karppinen, Ulla Miettinen, Eila Kurtelius, Rauni Pursiainen ja Anneli Immonen.

 

Aate ja arvot-seminaari järjestettiin Spa Hotel Runnilla 19. maaliskuuta 2016. Kooste seminaarista: Aate-Runni 19.3.docx

 

 

 

 

 

Keskustanaiset Ylä-Savo

Puheenjohtaja

Marjatta Ryhänen
marjatta.ryhanen(at)gmail.com

 

Piirin johtokunta:
Pj. Marjatta Ryhänen
Vpj. Helena Kainulainen

Jäsenet:
Elvi Peltola
Maija-Leena Jauhiainen
Elli Karppinen
Eila Kurtelius
Rauni Pursiainen
Anneli Immonen
Ulla Miettinen

 
 • 8.10.2016 17:34

  Keskustanaisten puheenjohtaja, Keskustan eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja Elsi Katainen ehdottaa työttömyysturvan ja ulosoton suojaosuuksien nostamista osana työnteon kannusteiden lisäämistä. - Työttömyysturvan 300 euron suojaosuutta voitaisiin korottaa esimerkiksi 500 euroon. Näin yhä useammalla työttömällä olisi mahdollisuus ottaa vastaan edes lyhytaikaista työtä ilman pelkoa tukien menettämisestä.

 • 10.9.2016 0:00

  Suomen Keskustanaiset vaativat lainmuutosta sairasvakuutuksen työtulokäsitteeseen. Nykyisellään kunnalliset luottamustoimipalkkiot lasketaan ansiotuloksi, mikä pudottaa äitiyspäivärahan minimitasolle ja vie isiltä kokonaan oikeuden isyysrahaan kokouspäiviltä. Suomen Keskustanaiset ovat huolissaan siitä, että nykyinen käytäntö vaikuttaa pienten lasten vanhempien mahdollisuuteen osallistua kunnalliseen päätöksentekoon ja luo eriarvoisuutta.

 • 5.9.2016 14:25

  Hallituksen budjetista sekä työllisyys- ja yrittäjyyspaketeista on käyty tuttua keskustelua. Vähemmälle huomiolle on jäänyt, että budjetissa sovittiin 2 500 euron kertakorvauksesta naisten työnantajille vanhemmuuden kustannusten nykyistä oikeudenmukaisemmaksi jakamiseksi.

 • 13.6.2016 13:10

  Suomen menestys on rakentunut sille, että vuosikymmenet sitten jätimme hyvästit luokkayhteiskunnalle ja päätimme yhdessä, että kaikista suomalaisista ja koko Suomesta pidetään tasa-arvoisesti huolta. Puolueista nimenomaan Keskusta perustettiin aikanaan eheyttämään Suomea ja suomalaisia.

 • 25.5.2016 13:10

  Suomen Keskustanaisten mielestä lapsiavioliitot tulisi ottaa huolelliseen pohdintaan ja arviointiin lainsäädännön näkökulmasta. Tämä koskee sekä Suomessa solmittuja lapsiavioliittoja että maahanmuuttajien kotimaassaan solmimia avioliittoja, joissa toinen tai kumpikin osapuoli on alaikäinen.

 • 17.5.2016 16:39

  Lapin Keskustanaiset haluaa turvata palvelut kaikille pohjoisen kansalaisille Simosta Nuorgamiin.

 • 6.4.2016 14:41

  Suomen Keskustanaiset esittää, että lastensuojelulakia muutetaan niin, että avointa adoptiota pitää harkita yhtenä tasa-arvoisena vaihtoehtona huostaanoton rinnalla. Adoptio-osaaminen kaipaisi kohennusta suomalaisessa lastensuojelussa, sillä avoin adoptio ei juurikaan tule harkituksi lapsen tilannetta arvioitaessa, koska mikään ei velvoita sen harkintaan.

 • 18.3.2016 14:52

  Helsingin Sanomat uutisoi tänään, että hallituksessa pohdittaisiin lapsilisien verottamista ja lapsilisien porrastuksen poistamista. Nämä tiedot eivät pidä paikkaansa. Lapsilisiin puuttuminen torjuttiin jo vuosi sitten Smolnan hallitusneuvotteluissa. Tämä oli ja on edelleen Keskustalle arvovalinta.

 • 8.3.2016 11:00

  Keskustan ja Keskustanaisten mielestä on tärkeää, että naisten tekemää työtä ja yhteiskunnallista osallistumista tehdään aktiivisesti näkyväksi. Naisten tekemä työ on kautta historian jäänyt liian usein tunnustamatta ja näkymättömiin. Ihmiskunnan historia ei voi olla vain merkkimiesten historiaa.

 • 2.3.2016 18:40

  Yhteiskuntasopimus on osoitus siitä, mitä sopimalla ja sitkeydellä voidaan Suomessa edelleen saada aikaan. Ratkaisu mahdollistaa toteutuessaan käänteen Suomen taloudessa ja työllisyyden tuntuvan paranemisen. Vain työpaikat ovat kestävä ratkaisu Suomen ongelmiin.

Edellinen 1 2 3 4 5Seuraava