Ylä-Savon Keskustanaisten kesäterveisiä


Ylä-Savon Keskustanaiset ottavat ilolla vastaan Keskustan uudistuneen ilmeen ja logoineen. Päivitetty logo on sopiva sekoitus perinteistä Keskustaa ja nykyaikaa. Keskustan uusi video on katsottava Keskustan nettisivuilta ja Facebookissa. Keskustanaiset kehottavat jäsenistöään käymään tykkäämässä Keskustan Facebook- sivuilla ja osallistumaan aktiivisesti keskusteluun myös sosiaalisessa mediassa.

Keskustan puoluekokous siirtyy syyskuun alkuun. Toivottavasti syksyn puoluekokoukseen löytyy useampi ehdokas, koska kahtiajakoon ei ole nykytilanteessa varaa. Kulmunin ratkaisu luopua ministerin salkusta oli kunniakas.
Ylä-Savon Keskustanaiset muistuttaa, ettei ole vara hukata Katri Kulmunia. Hän on nuori lahjakkuus, jolla on vuosia aikaa.

Matti Vanhanen on nappivalinta valtiovarainministeriksi. Hänellä on kokemusta, näkemystä ja rauhallisuutta.

Ylä-Savon Keskustanaiset on huolissaan kuntien taloudellisesta tilanteesta. Monen kunnan kannalta soteratkaisu on vielä aivan liian kaukana. Ikärakenne ja huoltosuhde koettelevat kuntia kovalla kädellä Ylä-Savon alueella. Kasvavat sotemenot ovat valtakunnallinen ongelma, johon kuntatasolla on vaikea löytää ratkaisua. Kaikki syyttelevät seuraavaa: kunta kuntayhtymää ja kuntayhtymä sairaanhoitopiiriä.
Tilanne on kestämätön. Moni kunta joutuu sopeuttamaan palveluverkkoja soteratkaisua odotellessa – ollaan puun ja kuoren välissä.

Ylä-Savon Keskustanaiset on pahoillaan asenteista, joita Suomen ministerit ovat joutuneet kohtaamaan. Ministereitä on kutsuttu muun muassa ”huulipunahallitukseksi”. MTV:n ulkomaan toimittajan kommentti ”harjoittelijoista” oli yksi jäävuoren huippu.

Ylä-Savon Keskustanaiset toivottaa kaikille kivaa kesää ja kehottaa suosimaan paikallisia yrittäjiä ja lähimatkailua.

Ylä-Savon Keskustanaiset
Marjatta Ryhänen
Tilaisuuden puhuja, Pohjois-Savon Keskustan varapuheenjohtaja Mira Kokkonen

 

20160319_145504.jpg

Joukko iloisia naisia ja miehiä Spa Hotel Runnilla maaliskuussa 2016 Aate ja arvot-seminaarissa.

 

Soteuudistus on mahdollisuus

 

Sote- ja maakuntauudistus on Keskustanaisten Ylä-Savon piirin mukaan mahdollisuus. Uudistuksen jälkeen kunnat vastaavat kuntalaisten hyvinvoinnin ja terveyden edistämisestä. Näin toteavat Ylä-Savon Keskustanaiset syyskokouksen kannanotossaan.

Kuntien vastuulle jää paljon tehtäviä kuten opetus- ja kulttuuripalvelut, jossa esi- ja perusopetuksen lisäksi kuntien tulee tukea alueellista toisen asteen koulutusta. Toisena tärkeänä kuntien tehtävänä on huolehtia teknisistä palveluista ja elinkeinoelämän edistämisestä.

Piiri haluaa kiinnittää huomiota myös lähi- ja luomuruoan merkitykseen terveydelle ja aluetaloudelle. Lähiruoka ja sen kasvava kysyntä antavat työtä ja toimeentuloa, lisäävät alkutuotannon elinvoimaisuutta uusien markkinamahdollisuuksien vuoksi ja antavat lisäarvoa ammattikeittiöiden valikoimiin.

Keskustanaisten Ylä-Savon piirin syyskokouksessa valittiin puheenjohtajaksi jatkamaan Marjatta Ryhänen Iisalmesta ja varapuheenjohtajaksi Helena Kainulainen Sonkajärveltä. Johtokunnan jäsenet ovat Riitta Pekkarinen, Irja Jokitalo, Elli Karppinen, Ulla Miettinen, Eila Kurtelius, Rauni Pursiainen ja Anneli Immonen.

 

Aate ja arvot-seminaari järjestettiin Spa Hotel Runnilla 19. maaliskuuta 2016. Kooste seminaarista: Aate-Runni 19.3.docx

 

 

 

 

 

Keskustanaiset Ylä-Savo

Puheenjohtaja

Marjatta Ryhänen
marjatta.ryhanen(at)gmail.com

 

Piirin johtokunta:
Pj. Marjatta Ryhänen
Vpj. Helena Kainulainen

Jäsenet:
Elvi Peltola
Maija-Leena Jauhiainen
Elli Karppinen
Eila Kurtelius
Rauni Pursiainen
Anneli Immonen
Ulla Miettinen

 
Edellinen 1 2 3 4 5Seuraava