Tietoa kunta- ja maakuntapäättäjille

Nimetön.png

Tasa-arvoiset palvelut kaikille suomalaisille, koko Suomessa

Suomen kuntoon laittaminen jatkuu. Uudistamme hyvinvointiyhteiskuntaa turvataksemme huolenpidon
tasa-arvoisesti myös lapsillemme ja lastenlapsillemme. Olemme sitoutuneet rakentamaan turvallista Suomea,
jossa kaikista suomalaista ja koko maasta pidetään huolta tasa-arvoisesti. Siksi tarvitaan sosiaali- ja
terveyspalvelujen uudistus ja maakuntauudistus. Tulevaisuuden hyvinvointi tehdään nyt - yhdessä.

Monelle meistä on liiankin tuttua, että lääkäriin ei pääse riittävän nopeasti. Ja jos pääseekin, sitten pompotellaan luukulta toiselle.

Moni lääkäri ja hoitaja on puolestaan jaksamisensa äärirajoilla. Työajasta iso osa menee turhaan byrokratiaan ja rutiineihin. Tämä kaikki on pois näiden ammattilaisten varsinaisesta, vaativasta työstä – ihmisten auttamisesta ja hoitamisesta ajoissa.

Keskustalla on ratkaisu, jolla kaikille suomalaisille koko maassa voidaan turvata sosiaali- ja terveyspalvelut tasa-arvoisesti myös tulevaisuudessa. Laadukkaat palvelut vaativat leveämmät hartiat. Siksi maakunnat järjestävät jatkossa sosiaali- ja terveyspalvelut. Suomalaisille annetusta huolenpitolupauksesta on pidettävä kiinni – sisulla ja sydämellä.

Sitoudumme siihen, että pääset lääkäriin nopeammin, saat tarvitsemasi avun saumattomasti yhdeltä luukulta, voit valita julkisen tai yksityisen hoidon väliltä ja sinua koskevat tiedot kulkevat sujuvammin hoitopaikasta toiseen.

Toteuttamalla uudistuksen pidämme pidemmällä aikavälillä pidämme kustannukset kurissa. Se on tärkeää Suomen kuntoon laittamisessa.

Kunta- ja maakuntapäättäjät kautta Suomen ovat sosiaali- ja terveyspalvelu- sekä maakuntauudistuksen todellisia tekijöitä.

Koska uudistuksen valmistelu kesken, kysymyksiä on ymmärrettävästi vielä enemmän kuin vastauksia. Siksi olemme koonneet yksiin kansiin "kättä pidempää" uudistuksesta kunta- ja maakuntapäättäjien työn tueksi ja kaikille uudistuksesta kiinnostuneille.

Tietopaketti kertaa, miksi ja miten sosiaali- ja terveyspalvelu- sekä maakuntauudistus tehdään. Lisäksi siinä avataan ajankohtaisia, julkisessa keskustelussa esillä olevia asioita uudistuksesta. Toivottavasti  vihkonen herättää ajatuksia ja keskustelua ja ohjaa myös uuden tiedon lähteille. 

Tutustu julkaisuun (pdf): 

sote_maku.pdf

Naiset_ja_Maakunta.pdf

MIKÄ SOTE - MAKU.pdf

Osallistu

kehrä nettisivuille.png

KOL_logo.jpg

KENU_logo.jpg

kerttu.png

Nytkis.jpg

Keskustanaiset verkossa