8.9.2015 Keskustanaiset: Kertakorvaus tärkeä askel tasa-arvon edistämisessä


Keskustanaiset ovat tyytyväisiä Sipilän hallituksen päätökseen ottaa käyttöön kertakorvaus äidin työnantajalle. Tämä on tärkeä askel tasa-arvotyössä ja parantaa nuorten naisten asemaa työmarkkinoilla. Päätös on osa pakettia jolla hallitus korvaa kaatunutta yhteiskuntasopimusta.

”Vihdoin teemme jotain konkreettista naisten työelämäaseman parantamiseksi ja edistämme Keskustan ja Keskustanaisten ajamaa tavoitetta tasata vanhemmuuden kustannuksia. On tärkeää että hallitus tekee konkreettisia toimia tasa-arvon eteen, Keskustanaisten puheenjohtaja Elsi Katainen iloitsee.

Sipilä nosti esille erityisesti naisvaltaisten alojen asemaa helpottavan kertakorvauksen jo keväällä blogissaan. Nuorten naisten asemaa työmarkkinoilla heikentää muun muassa ns. äitiriski. Raskaudesta johtuvat kustannukset, kuten sijaisen rekrytointi ja raskausajan sairauslomat koituvat työnantajan kustannettavaksi. Kertakorvauksella kompensoidaan näitä kuluja ja siten lasketaan taloudellista riskiä palkata nuori nainen. 

”Nuorten naisten palkkaamista helpottava päätös on hyvä alku työelämän tasa-arvon kehittämisessä. Samalla parannamme naisvaltaisten alojen ja pk-yritysten kasvumahdollisuuksia. Suomen kilpailukyvyn kannalta on tärkeää että hyödynnämme kaikki keinot kasvun mahdollistamisessa, Katainen toteaa.

Lisätietoja:
Puheenjohtaja Elsi Katainen
elsi.katainen(at)eduskunta.fi

Pääsihteeri Kirsi Marttinen
puh. 010 289 7341
kirsi.marttinen(at)keskusta.fi

Osallistu


Kerttu.jpg

Nytkis.jpg

Keskustanaiset verkossa