Suomen Keskustanaiset: Maailma on erilainen naisen silmin

6.3.2015 9:26

Suomen Keskustanaiset julkistavat kampanjansa ”Maailma on erilainen naisen silmin” perjantaina 6.3. Keskustanaiset haluavat nostaa kampanjallaan keskusteluun monia erityisesti naisia koskettavia asioita.

Teema_1_FINAL.jpgSuomen Keskustanaiset julkistavat kampanjansa ”Maailma on erilainen naisen silmin” perjantaina 6.3.
Keskustanaiset haluavat nostaa kampanjallaan keskusteluun monia erityisesti naisia koskettavia asioita.

-Suomalaiset naiset ovat maailman koulutetuimpia, mutta palkkatasa-arvoa ei ole vieläkään saavutettu. Niin väkivallan uhrit kuin tekijätkin jäävät liian usein ilman apua, tai se ei ole helposti saatavissa. Yksinhuoltajista n. 87% on naisia, ja heidän köyhyysriskinsä on muuta väestöä suurempi, Keskustanaisten puheenjohtaja, kansanedustaja Elsi Katainen summaa.

Keskustanaiset haluavat teemoillaan nostaa esiin sen, että eri elämäntilanteissa olevat ihmiset tulee huomioida myös päätöksenteossa. Perheet ovat erilaisia ja yksinelävien osuus yhteiskunnassamme kasvaa edelleen. On tärkeää, että kukaan ei syrjäydy yhteiskunnan ulkopuolelle, eikä lainsäädäntö määrittele, millainen on oikeanlainen perhe tai asumismuoto.

- Vaikka Suomessa naisten asema on jo verrattain hyvä, emme saa unohtaa sisariamme, joiden kohdalla tasa-arvoinen asema on vielä kaukana. Niin kauan kuin yhdenkin naisen kehoa kohdellaan kauppatavarana, tai häneltä kielletään mahdollisuus koulutukseen, meidän tulee jatkaa työtä tasa-arvon edistämiseksi, Keskustanaisten pääsihteeri Kirsi Marttinen toteaa.

Lisätietoja:
www.keskustanaiset.fi/maailmanaisensilmin
Keskustanaisten puheenjohtaja, kansanedustaja Elsi Katainen, puh. 050 51 22 362
Keskustanaisten pääsihteeri, Kirsi Marttinen puh. 050 588 2996, kirsi.marttinen@keskusta.fi


Eduskuntavaalit 2015

Keskustanaiset verkossa