Keskustanaisten puheenjohtaja- ja varapuheenjohtajaehdokkaat esittelyssä

 

Puheenjohtajaehdokkaat

Ulla Parviainen

Annina Ruottu

Varapuheenjohtajaehdokkaat

Sari Palmu

Liisa Varjola  

 

Puheenjohtajaehdokas Ulla Parviainen

Ulla_Parviainen_2017_syvatty_print_05.png

Ulla Parviainen on 55-vuotias ensimmäisen kauden kansanedustaja Kuusamosta. Hän on virkavapaalla Rukan yhtenäisen perusopetuksen rehtorin tehtävästä.

Ulla on valmistunut Oulun yliopistosta vuonna 1994 kasvatustieteen maisteriksi luokanopettajan koulutusohjelmalta. Hänellä on myös erityisopettajan ja tekstiilityön aineenopettajan kelpoisuus.

Ulla on naimisissa ja on 18-vuotiaan lukiossa opiskelevan, alppihiihtoa ja huilunsoittoa harrastavan tytön äiti.

Ulla on Keskustan Pohjois-Pohjanmaan piirin varapuheenjohtaja ja puoluehallituksen varajäsen. Kevään kuntavaaleissa hänet valittiin kuudennelle valtuustokaudelle.

”Nautin erilaisista näyttelyistä, teatteriesityksistä ja konserteista.  Valitettavasti näille harrastuksille on ollut viime vuosina liian vähän aikaa. Vapaa-aikana kotoilen. Mikäli minulla on aikaa istahtaa television ääreen, neulon samalla sukkia."

Kuusamon Keskustanaiset ry on kotiyhdistykseni. Keskustanaisten hallituksen jäsenenä olen ollut kolmen puheenjohtajan aikana vuosina 2001-2007, jolloin toimin myös Keskustanaisten Pohjois-Pohjanmaan piirin varapuheenjohtajana. ”

Lue laajempi esittelyteksti Ullasta täältä.

Puheenjohtajaehdokas Annina Ruottu

Annina Ruottu.jpg

Annina Ruottu on 51-vuotias kahden teini-ikäisen äiti, naimisissa, syntyperäinen turkulainen. Hän asuu perheineen Turun kupeessa, Liedossa, vanhassa tilakeskuksessa.

Annina on valmistunut Turun yliopistosta valtiotieteen maisteriksi, pääaineena kansainvälinen politiikka (EU), sivuaineina taloustiede, sosiaalipolitiikka ja kansainvälinen oikeus. Hän on väitellyt Englannissa tohtoriksi (Doctor of Philosophy) politiikkatieteistä, tehden samalla tutkimusta EU:lle. Väitöskirjan valmistumisen jälkeen Annina siirtyi Englannista tutkijaksi Yhdysvaltoihin, Kaliforniaan, Berkeleyn yliopistoon.

Annina on asunut, opiskellut ja työskennellyt vuosia ulkomailla, muun muassa Kaliforniassa ja New York Cityssä. Anninan aviomies on amerikkalainen ja perhe kaksikielinen. Perheen lapset ovat sekä Yhdysvaltain että Suomen kansalaisia.

”Kansainvälisyys on luonnollinen osa elämääni. Elämäni keskipisteenä ovat perhe ja koti. Eläimet ja luonto kuuluvat jokapäiväiseen arkeeni. Olen työskennellyt erilaisissa kansainväliseen politiikkaan ja taloustieteeseen perustuvissa tutkimusprojekteissa. Suomeen muutettuamme, hoidin kotona lapsiamme sekä perustin monialayrityksen tilakeskuksemme yhteyteen.

Politiikan tutkimuksesta olen suuntautunut yhä enemmän politiikan tekemiseen. Luottamustehtäväni ulottuvat kuntatasolta valtiotasolle, kansainvälistä toimintaa myöten. Kaksi viimeistä vuotta olen toiminut Suomen keskustanaisten varapuheenjohtajana.

Kuntapolitiikassa olen toiminut 12 kunnan alueella toimivan ympäristöterveyslautakunnan puheenjohtajana. Olen kotikuntani Liedon kunnanvaltuuston jäsen. Olen toiminut vuodesta 2014 lähtien Liedon keskustan paikallisyhdistyksen johtokunnassa ja aloitin viime vuonna paikallisyhdistyksen puheenjohtajana.

Olen Varsinais-Suomen Keskustan piirin varapuheenjohtaja ja Varsinais-Suomen Keskustanaisten johtokunnan jäsen. Kuulun Keskustan puoluehallitukseen ja sen työvaliokuntaan sekä Keskustan puoluevaltuustoon. Lisäksi minulla on kunnia toimia presidenttiehdokas Matti Vanhasen neuvonantajakunnassa.

Olen ollut mukana Keskustan delegaatiossa ALDEN -konferenssissa. Lisäksi olen toiminut muun muassa Suomen Naistutkimuksen seuran, Liedon ja Varsinais-Suomen Vesaisten, Turun Luonnonystävien, Maaseudun Sivistysliiton ja Maaseudun Yhteisvaliokunnan Säätiön luottamustehtävissä. ”

Lue laajempi esittelyteksti Anninastatäältä.

 

Varapuheenjohtajaehdokas Sari Palmu

sari palmu.jpg

Sari Palmu on 44-vuotias lasten erikoissairaanhoitaja ja maatalousyrittäjä Alajärveltä, Etelä-Pohjanmaalta. Sarin perheeseen kuuluvat aviomies Eero sekä 15-vuotias tytär Iida ja 12-vuotias poika Matias.

”Keskusta on kuulunut elämääni jo aivan pienestä pitäen. Kipinä lähteä mukaan politiikkaan on tullut kotoa ja myöhemmin ystävien kautta. Olen ollut Keskustan toiminnassa 15-vuotiaasta lähtien osallistuen aktiivisesti Keskustanuorten toimintaan. Paikallisyhdistyksen toimintaan minut pyydettiin mukaan täytettyäni 18 vuotta. Ensimmäisen kerran olin ehdokkaana kuntavaaleissa 19-vuotiaana ja siitä lähtien olen ollut mukana kuntapolitiikassa. Harrastuksiini kuuluu myös järjestötoiminta muutamassa järjestössä. Nautin perheen kanssa puuhastelusta, lasten kanssa leipomisesta, pyöräilystä, pilateksesta, marjastuksesta, sienestyksestä ja musiikista. Luonteeltani olen avoin ja sosiaalinen ja haluan auttaa muita ihmisiä.”

”Suomen Keskustanaisten varapuheenjohtajana olen toiminut neljä vuotta. Kuulun Suomen Keskustanaisten työvaliokuntaan ja olen Keskustan puoluevaltuuston sekä Keskustan puoluehallituksen varajäsen.  Yhteistyö piirien kanssa on ollut avointa ja olen mielelläni auttanut piirejä ongelmatilanteissa. Kuulun myös Etelä-Pohjanmaan Keskustanaisten johtokuntaan ja työvaliokuntaan sekä Keskustan Etelä-Pohjanmaan piirihallitukseen ja työvaliokuntaan. Keskustan Alajärven kunnallisjärjestön puheenjohtajana olen saanut viedä eteenpäin Keskustalaista arvomaailmaa kotikunnassani. Tällä hetkellä olen Alajärven kaupunginvaltuustossa- ja hallituksessa sekä toimin Alajärven kaupungin henkilöstöjaoston puheenjohtajana. Maakuntavaltuustossa olen toiminut tämän vaalikauden. Koulutus ja nuorten asiat ovat tärkeitä minulle, olen saanut toimia Järviseudun koulutuskuntayhtymän valtuutettuna useamman vaalikauden. Keskustanaisten kautta olen päässyt Maaseudun Terveys- ja Lomahuollon hallitukseen ja koen tehtävän erittäin tärkeänä.  Kesäkuussa alkaa neljäs kausi ja paikkajaot ovat vielä edessäpäin.”

Lue laajempi esittelyteksti Sarista täältä.

 

Varapuheenjohtajaehdokas Liisa Varjola

Liisa Varjola.jpg

Liisa Varjola on 34-vuotias kahden lapsen äiti Kouvolasta, Kymenlaaksosta. Liisa on ammatiltaan kirjanpitäjä ja huolitsija. Hän työskentelee kuljetusalan yrityksessä.

”Vapaa-aikanani harrastan laulua ja lasten kanssa touhuamista maatilan pihatöissä ja metsäretkeilyä. Pidän yllä suvun maatilaa pienessä 300 asukkaan kylässä. Politiikkaan tulin mukaan 18-vuotiaana äitini innoittamana ja sitä tietä on kuljettu eri lautakuntien jäsenyyksien ja järjestömme yhdistystehtävien kautta tähän päivään.

Olen ollut Keskustanaisten Kymenlaakson piirin puheenjohtaja vuodesta 2013 ja vuodesta 2014 toiminut myös Keskustanaisten hallituksessa ja vuonna 2016 minut valittiin myös hallituksen edustajana työvaliokuntaan. Kouvolassa olen nyt toisen kauden valtuutettu ja nyt päättyvällä kaudella olen toiminut lasten- ja nuorten lautakunnan jäsenenä ja Kymenlaakson maakuntavaltuuston jäsenenä. Olen ollut puolueen järjestötoiminnassa mukana pitkään ja tällä hetkellä toimin naisjärjestön puheenjohtajuuden lisäksi paikallisyhdistyksen puheenjohtajana, kunnallisjärjestön rahastonhoitajana, keskustan kymenlaakson piirihallituksen ja työvaliokunnan jäsenenä sekä kymenlaakson edustajana puoluevaltuustossa.

Arvostan järjestötyötä ja olen edelleen valmis käyttämään siihen aikaa ja voimavaroja yhteisen järjestömme eteenpäin viemiseksi. Tarvitsemme uusia avauksia naisten taholta uudistuaksemme ja saavuttaaksemme entistä vahvemman jalansijan puolueessa ja politiikassa.”

Lue laajempi esittelyteksti Liisasta täältä.