Etelä-Savon Keskustanaiset: Kunnat Suomi100-talkoisiin kotimaisilla ruokahankinnoilla!

10.5.2017 10:45

Etelä-Savon Keskustanaiset haastavat Suomi100-vuoden kunniaksi kaikki yksittäiset kuluttajat sekä kunnalliset ja yksityiset suurkeittiöt käyttämään kotimaisia elintarvikkeita mahdollisimman paljon.

Monen tuotteen kuten maidon, leivän ja lihan kohdalla tilanne on jo hyvä, mutta aina on voi parantaa: Etelä-Savossa julkiset ammattikeittiöt käyttävät oman maakunnan tuotteita noin 10 prosenttia, muualta Suomesta 70 prosenttia ja loput 20 prosenttia ulkomailta. Oman maakunnan tuotteiden alhaista käyttöastetta suurkeittiöissä selittävät jalostusasteen alhaisuus sekä saatavuus- ja logistiikkaongelmat.

Keskustanaiset innostavat Etelä-Savon uusia kuntapäättäjiä kiinnostumaan ja sitoutumaan oman alueensa tuotteiden suosimiseen. Kunnissa tehdään lähiaikoina uuden valtuustokauden strategiaa ja päätöksiä siitä, mitä ruokaa ja millä hinnalla päiväkoteihin, kouluihin ja laitoksiin tarjotaan. Kotimainen ruoka, ja varsinkin lähi-ja luomuruoka voivat nostaa hieman annoshintaa, mutta vaikutukset ovat positiiviset vilkkaamman aluetalouden kautta.

Kotimainen ruokatuotanto työllistää ja tarjoaa monimuotoisia työmahdollisuuksia muun muassa kasvattajilla, jalostajille ja kokoajille. Lisäksi ruoka on vastuullisesti tuotettua, säästää luontoa, on puhdasta, turvallista ja maukasta. Kotimaisen tuotannon lannoite- ja suojeluainemäärät ovat pieniä ja valvottuja. Puhdas ympäristömme sekä harvaan asuttu maa tuottavat turmeltumattomampia tuotteita kuin tiheään asutut maat. Monipuolinen lähielintarviketuotanto lisää yleistä hyvinvointia ja on alueelle positiivinen imagotekijä.

 

Lisätietoja antaa:

Seija Kuikka

Etelä-Savon Keskustanaisten puheenjohtaja

Puh 0505456261

 

Osallistu

kehrä nettisivuille.png

KOL_logo.jpg

KENU_logo.jpg

kerttu.png

Nytkis.jpg

Keskustanaiset verkossa